Profil absolventa:
Název školy: | Odborné učiliště a Základní škola, Křenovice |
Adresa školy: | 752 01 Křenovice, č.p. 8 |
Zřizovatel: | Olomoucký kraj |
Název ŠVP: | Pekař II |
Kód a název oboru vzdělání: | 29-51-E/02 Potravinářské práce |
Dosažený stupeň vzdělání: | střední vzdělání s výučním listem |
Délka a forma studia: | 2 roky, denní studium |
ŠVP je určen pro: | dívky i chlapce |
Platnost od: | 1.9.2010 |
Upravený ŠVP od: | 1.9.2021 počínaje 1. ročníkem |
Popis uplatnění absolventa v praxi:
Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě chleba, běžného pečiva, trvanlivého pečiva a cukrovinek. Je připravován především pro výkon jednodušších činností při skladování surovin a pomocných látek, při přejímce, přípravě, třídění, úpravě a hodnocení surovin k technologickému zpracování, manipulaci se surovinami, polotovary a hotovými výrobky, při jejich hodnocení, balení a expedici. Uplatní se při obsluze a jednoduché údržbě strojů a zařízení v potravinářské výrobě.
Učební plán:
A. Povinné vyučovací předměty |
1. ročník |
2. ročník |
Celkem |
Český jazyk a literatura |
1 |
1 |
2 |
Občanská výchova |
1 |
1 |
2 |
Matematika |
1 |
1 |
2 |
Tělesná výchova |
2 |
2 |
4 |
Informatika |
1 |
1 |
2 |
Výživa |
1 |
- |
1 |
Suroviny |
2 |
3 |
5 |
Technologie |
3 |
4 |
7 |
Odborný výcvik |
21 |
21 |
42 |
Počet hodin celkem |
33 |
34 |
67 |
|
|
|
|
B. Nepovinné vyučovací předměty |
|
|
|
Profesní příprava |
0 |
1 |
1 |