Obor středního vzdělání s výučním listem
65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
délka přípravy |
3 roky |
počet žáků ve třídě |
18 |
obor je určen pro |
dívky i hochy |
způsob ukončení studia |
závěrečná zkouška (vysvědčení o ZZ, výuční list)
|
Profil absolventa
Absolvent je připraven vykonávat jednoduché práce při výrobě a podávání jídel. Typickými činnostmi, které absolvent vykonává, je příprava a ošetření základních druhů surovin a potravin určených k výrobě a expedici teplých a studených jídel a nápojů. Absolvent zvládá přípravu jednoduchých pokrmů teplé i studené kuchyně, připravuje jednoduché moučníky. Uplatní se ve stravovacím zařízení uzavřeného i otevřeného typu.
Učební plán 65-51-E/01
Předmět
|
1.
|
2.
|
3.
|
Jazyk český
|
1
|
1
|
1
|
Občanská výchova
|
1
|
1
|
1
|
Matematika
|
1
|
1
|
1
|
Tělesná výchova
|
2
|
2
|
2
|
Informatika |
1 |
1 |
1
|
Potraviny a výživa
|
3
|
1
|
2
|
Zařízení závodů
|
1
|
1
|
-
|
Stolničení
|
-
|
1
|
1
|
Hospodářské výpočty
|
-
|
1
|
1
|
Technologie
|
4
|
3
|
3
|
Odborný výcvik
|
18
|
21
|
21
|
Profesní příprava
|
-
|
-
|
1
|